Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsen

 

 

inte längre veta var man hör hemma

inte längre vara med och bestämma

att bli en främling inför sig själv och andra

vem ska man då istället klandra?

 

lämnad på en busshållplats åt sitt öde

men barnet slapp undan döden

på barnhem han blev placerad

senare kommer han bli adopterad

 

kommer till främmande land

knyter nya band

men inom tvivel finns

han inte längre minns

 

så liten han var

inget finns kvar

han ju annorlunda är

inte alls som de där

 

så nystas en härva upp

någon har gjort en kupp

olagliga adoptioner uppdagas

alla papper ska nagelfaras

 

stor sorg det sedan blev

där det stod i ett brev

att barnet stulet var

det fick han till svar

 

dock han bra uppväxt fick

glad i sinn och pigg i blick

som vuxen sökte och fann

sin biologiska mamma vann

 

men sorgen sökte själen hans

ingenstans trösten fanns

ett öde bland  många andra

som på livets slingriga väg vandra

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-24 12:46



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ska inte skoja till det men...sade till min ene son häromveckan att han var adopterad, han tittade på mig med stora ögon så då sa jag: Ja, skynda dig att packa väskan, dina nya föräldrar står här utanför och väntar...aj då, gick över gränsen igen...
2020-05-28

    Tidsljus
Känner du dig vilsen betyder det att du hittat rätt.


2020-05-24

    Lena Staaf VIP
Du lyfter ett viktigt samhällsproblem med de stulna barnen i din dikt. De adopterade barnen har det inte alltid så bra i Sverige. De kan ha med sig fysiska och psykiska skador och de nya föräldrna klarar inte alltid av att riktigt ta dem till sig. Men det finns solskenshistorier där barnen lyckats få kontakt med sina biologiska föräldrar.
2020-05-24

    Max Poisé
Oavkortat finns det många öden där ute...bra beskrivet med fina rim och tänkvärda ord!
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP