Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om maktlöshet, sjukvård och starka känslor


Det omätbara

Det är inte mitt.

Min kropp har ni tagit.
Vägt, mätt, dokumenterat, utrett.

Min hjärna har ni tagit.
Ockuperad av demoner.
I en dimma av mediciner.

Mina ögon har ni tagit.
Allt i mörk nyans.

Mina ben har ni tagit.
De följer ert kommando.
För någon egen riktning vågar jag inte gå.

Men ni kan aldrig ta mina ord. Min sköld.
Penslar på en målarduk.


Mitt hjärta är kvar.

Vågar jag ge det till dig?




Fri vers av Simfoten
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-24 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Simfoten