Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till alla sjukskrivna


Glas-soldat

Du är den kvarglömda
Den utdömda och uttömda.

Du som hade glöden, men som brann upp och brann ner.

Som bara ville mer och mer och mer.

Tills dagen då lågan släcktes
Och du knäcktes.

När det går bra vill alla hålla din hand.
Men de släpper när du står vid katastrofens rand.

När du tror att din största kamp är bakom dig
har du ingen aning om vad som väntar.

De kallar dig sjuk, men det är deras system som är det sjuka.

Ett system som siktar på att förödmjuka.

Och jaga dig
Med piska.

Du är en glas-soldat i en värld full av stål.
Ömtålig.

Du hamnar inte i tidningen.
Inte i tal från politiker.

Ingen hittar en plats för en glas-soldat.




Fri vers av Simfoten
Läst 195 gånger
Publicerad 2020-06-17 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Simfoten