Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla människor

 

 

tror alla om gott

vill hjälpa alla

överser med andras

fel och brister

allt på sin egen bekostnad

 

att vara alltför snäll

det lönar sig inte

kanske åker de på smäll

när de hjälpa vill

och trösta någon ann

 

nej, lagom och måtta

det får det vara

snällhet belönas sällan

den snälle blir betraktad som dum

och alltför ofta utnyttjad

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-25 13:23



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Minns en moster, barsk som Dagmar Ebbesen, hon slet i gruvor och industrier i hela sitt liv men med auktoritet satte gubbjävlarna som spikade fast hennes skor i golvet och som lade döda möss i hennes matlåda på plats. Hon var den snällaste människa jag mött.
2020-05-28

    Lena Staaf VIP
Tyvärr är det inget större överskott av snällhet i samhället. Rädslan för att bli utnyttjad hindrar många för att göra det som de faktiskt skulle kunna göra. Eller också är det bara egoism.
2020-05-25

  Staffan Nilsson

Dumsnälla mänskor utnyttjas, snälla gör gott.

2020-05-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt sant! Lagom är bäst.
2020-05-25

  ULJO
Som redan sagts. Lagom är bäst. Hitta balansen.
2020-05-25

  Feliaxel VIP
Lagom snäll är nog bäst annars blir man utnyttjad
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP