Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

O-ROLIGT

Oroligheten har diverse nunor,
men oro brukar avse samma sak.
Så har det varit under himlens tak
långt innan någon börjat rista runor.

En brist på rolighet har även rika.
För roligheter krävs en viss talang.
Orolighet har demokratisk klang
och delas rättvist och för alla lika.

Vad som är roligt tycks det olikt om.
Jag tycker det är kul med Victor Borge!
Men roligt, det betyder "lugnt"i Norge.

Vad är det som är roligt då för dom?
Åtminstone får det väl anses troligt,
att oro är en början på oroligt.,,






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-26 17:23



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja men... Roligt= lugnt var de första jag tänkte på när jag såg rubriken... Norges ... ta de roligt... Men det kanske också får en att ha de roligt, och i Sverige har man roligt åt det...
2020-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP