Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANALYSERA MERA!

En utlagd dikt bör man analysera
och noggrant bena upp i bit för bit,
hur den är byggd , om den är gjord med flit,
vad den försöker uttrycka med mera.

Att undersöka är att respektera
poetens möda, känsla, intellekt .
Poeten är ju diktens arkitekt
och bygget ett objekt att dissekera.

En färdig dikt som man skall publicera
får räkna med att läggas på ett bord
och därpå redas ut i ord för ord

för att dess helhet kunna konstatera.
Vad är det för slags dikt? Hur är den gjord?
De frågorna bör ställas av allt flera.






Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-27 19:31



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Elegant skrivet som alltid!
Jo, visst ska man försöka analysera dikten men inte för mycket, då blir det bara som en hög med fiskben och fenor och helheten går förlorad. Det viktigaste är vilken känsla den ger hos mig när jag läser. Tycker jag i alla fall.
2020-05-27

  KattenKin VIP
Känns nästan som ett svar på min. Närmare bestämt precis. Kul att inspirera.
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP