Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Försvarsmaktens dån

Ibland vill jag bara trösta alla....

vara just din gosegris i Coronakris
din trygga vandringsstig i ångest
i religiöst obunden jämmerdal
mildra dina kval
vara oval
blomsteruppsättning i din pensionärskuvös
vara din pausfågel
din okrönta anti-virus-gudinna

är du isolerad
är du utan lön för mödan att finnas till
kan du inte flyga vart du vill
med din fru i lagunen nu
är du en som skiter stadepdimiologen
släpper ut dina via valkar
solar i stadsparken alldeles för nära
Kanadagässen plaskpolen gamlingar glasskiosken och lilleputtetåget
är du ledsen
vill bli kompenserad för utebliven orgasm


jag ville vara din nöjesjournal
läs mig
jag har så roliga innanlår
åderbråck och bristningar utan gräns
jag är din chans att få känna dig snyggare
jag är din egen kalabalikkonsert i Coronatid
jag är en avväpnande kvinna att sopa mattan med


jag tror alla döda poeter sitter på samma moln
ser sig omkring med sina djupnande blickar
jag tror inte de ser ned på oss
poeter vet hur svårt det kan vara att leva
jag tror de målar glorior på var och en
önskar oss varmt lycka till


är du på allvar en säkerhetsrisk på sjunde våningen
i denna ljuva blomstertid
är du i sorgesam karantän
önskar dig en större balkong
smaragdgrön paviljong
Azalea och gullregn
är du en mycket ensam själ i en sorgsen vind

önskar våra sorger kunde smälta samman
lysa upp natthimlen inifrån
att vi kunde höra en annan makt
än flygvapnets
ett väldigt dån
av
delade kaffetårar
och
smultron på miljoners strån




Fri vers (Spoken word/Slam) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-06-02 11:37



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Slingrande underbar, flyter bildrik uppkäftigt och ursött fram.
2020-06-02

  lodjuret/seglare VIP
Gör en mental resa till Vadstena och ta gärna en omväg, en kringgående rörelse. Vadstena ligger, som du nog redan vet, utanför Örebro.
2020-06-02

    Elisabeth Nilsson VIP
En färgrik, galet ordrik, bildrik, hopprik dikt att glädjas åt i dessa tider av för mycket elände.
2020-06-02

  Kajan VIP
Härlig dikt! Som ett ymnighetshorn av lek och allvar.
2020-06-02

    Lena Staaf VIP
Rolig, hoppfull och bildrik text som jag njuter av från första stavelse till sista. Bokmärker.
2020-06-02

  Nanna X
Hoppas du läser dikten högt, den behövs för att sprida hopp i dessa tider. Uppskattar särskilt dina roliga innanlår ;)
2020-06-02

  ULJO
Fin önskan du har. Lycka till
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP