Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Liljekonvalj och skogssniglar

Vet du
Jag begraver min näsa djupt ner i buketten av liljekonvalj
Djupt djupt
Drar in doften
Fyller mig med liljekonvalj
Tårarna kommer
Kan inte riktigt hjälpa

Kommer ihåg när vi just blivit något vi började kalla ett vi
Vi var hemma hos mina föräldrar
Liljekonvaljerna stod i full blom i skogsbacken och vi plockade...
Många...

Jag gick barfota och lyckades trampa på en rätt stor skogssnigel
Den svarta skogssnigeln passerades upp mellan mina tår
Inälvorna trängde upp mellan...
En säregen upplevelse
Inte helt oangenäm men synnerligen osmaklig
Svårt att riktigt definiera
Annorlunda mot de flesta andra upplevelser mina fötter gett mig

Vi åkte buss
Behövde säkerställa liljekonvaljernas vattentillgång
En stor burk med vatten som vi balanserade under resan, vid bussbyten, ända hem till tionde våningen på Skogslyckan.

Liljekonvaljerna, en jättebukett, fick en blå pokal
En pokal drejad och utformad av Gertie Larsson fylldes av liljekonvalj.
Ställdes på sängbordet
Fyllde sovrummet i en nästan outhärdligt bedövande romantiskt tung liljekonvaljdoft.

Älskade du, det var tider det!??




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-31 15:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Liljekonvaljer är ljuvliga
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB