Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den bör inte förstås som ett syfte, som ett slutmål, och inte heller förväxlas med sin fortsättning in i det oändliga - Deleuze och Guattari, Anti-oidipus


Det räcker inte med att säga som det är

Det räcker inte med att säga som det är.

Sakförhållandet tränger inte igenom luftens kompakthet
det är allt annat än vakuum mellan oss
varje luftburen partikel mellan oss är en maskin
oss emellan är det ett maskinsystem
oerhört komplext

Meningen löper på dess löpband
som snirklar sig allt annat än kortaste vägen
genom en hel byråkratisk apparat av tvetydiga lagar
vandrar från bord till bord
vertikalt och horisontalt i hierarkierna
dess komponenter granskas, bordlägges, arkiveras
den genomlöper en hel produktionsprocess
det rena ordet är en råvara
som extraherats ur själens schakt och urskog

Inte bara jag är missnöjd
ringer till deras kontor, alltid telefonkö
svarsapparaten ger hundra alternativ som inga passar in
”… tryck fyrkant för övriga ärenden”
”… just nu är det många som ringer
var god och försök igen senare.”
telefontiderna stänger för dagen
bara öppet 8 – 8:30 på onsdagar och torsdagar

Ingen står i direktkontakt med maskinsystemet
linjerna är trasslade utan varken början eller slut
slussas mellan kommuner, landsting, underleverantörer och utskott
når förvisso alltid fram
men bara till någon annan
och det är alltid fel mening
därför räcker det inte att säga som det är




Fri vers (Fri form) av Savel
Läst 142 gånger
Publicerad 2020-06-02 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Savel
Savel