Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: "Blinka lilla stjärna där!"


PROFAN LOVSÅNG

Sälla, vi som tappat tron
på all rutten religion,
som oss länge tärt och nött
och mot vetenskapen stött.
Makter, myter, gudatro
må blott i de dumme bo!

Härligt, att vi nu förstått
huru inget blivit nå´t!
Universums lavemang,
som vi kallar för "Big Bang"
spydde ut vår blåa boll
utan gudar, andar, troll.

Skönt att allt till sist står klart
såsom sant och uppenbart,
att den enda sanna tron
är på vår evolution,
den att allting vecklas ut
ifrån ingenting till slut.

Verkligheten som befinns,
växter, vatten, gubbs och kvinns,
allt som uti rymden ryms,
allt som finns men ändå skyms
är vårt enda paradis.
Ära, lov och tack och pris!




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-04 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP