Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För en friskare nationskänsla


MODER SVEA

Vår Moder Svea på sin tron i fjällen
förärar jag min nationalsonett.
Beundran är min känsla för det sätt
hon bleknar vemodsfullt i junikvällen.

Hon är väl ej perfekt på alla ställen
och vissa "vänner" verkar kommit snett.
Historien är inte heller lätt.
Än spökar fädren under kyrkohällen.

Jag ropar ändå ut ett vördsamt "Leve!"
till hennes skogar, folk och fän och byar.
När kungen leder hurrarop på TV

och flaxar mot de dunkelblåa skyar,
då tittar jag (med Moder Svea bre´ve)
och hoppas att vi alla på oss kryar.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-04 19:58



Bookmark and Share


  Briza media
Fin hyllning, och andra strofen mycket träffande. Väl fångat.
2020-06-15

    Lena Staaf VIP
Se det var en riktigt fin Svea-hyllning, välbehövligt rensad från den retorik som så kallade Sverigevänner brukar använda.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP