Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Karantändag

Brunnen töms på vatten
för att fyllas på nytt

den gamla symaskinen
står på en kista
två karantän människor
lyssnar på människor och tro
här behövs inga munskydd
på väggen en gammal karta

människor samlas i tusental
trotsar förmaningar att undvika folkmassor
”Black lives matter”

hanterar ovissheten
med kantklippning på knä

måsen har byggt bo
på samma sten som i fjol
björkens blad helt stilla
himmel och vatten silvergrå
fåglarna tysta
regnet har gett bäcken liv

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-08 21:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
låter som en bra plats att söka skydd i
2020-06-13

  ULJO
Tänkvärd text detta
2020-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP