Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Norskens mögliga apelsiner

 

Jag tog nyss en apelsin ur fruktskålen.Grönt mögel täckte halva skalet.

De flesta skulle ha kastat apelsinen och jag tänkte också göra det.

Men så mindes jag Norsken som bodde granne med oss i Barackerna.

Norsken var ett original som jobbade med lite av varje. Han hade en flakcykel och körde avfall från affären till bränngropen. Ibland hade han mögliga apelsiner som skulle kastas. Han visade hur lätt det var att skära bort den mögliga delen så att man kunde äta resten. Jag var sex år och tyckte om apelsiner men jag åt aldrig en hel. Ikväll äter jag också en halv.




Övriga genrer av Lars Svedin VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-09 00:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Smart att ta tillvara
Och ej förkasta allt
Hela tiden!
;)
2020-11-26

  lodjuret/seglare VIP
Var själv flyktigt bekant en gång, med en tysk som sjöng en sång, han föddes i Finland dock, jag hade fattat fel där ock, så kan det gå säger ibland en vän, tänk att dina ord fick detta på känn...
2020-11-09

  bibbi ahrnstedt
Fint minne om Norsken, förstår att
sådant etsar sig fast och präglar beteende.
2020-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP