Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Redigerad version


"GUDS" GRAMMATIK

"Gud" är sitt eget personliga pronomen,
hemlighetsfullt och vördnadsbjudande.
"Gud" är en outgrundlighet, ett omen,
ett presens particip, ett ljudande

substantiverat verb, ett slags berusning,
en grundstruktur i verklighetens trakt.
"Gud" är indefinit, en vindens susning,
en paradox av poesi och makt.

I religionernas spekulationer
med språkets yttre byggnationsteknik
blir Gud objekt och mindre numinös.

Men Gud bär gåtfullhetens grammatik
och passar ej system och religioner.
Gud är subjekt och icke-religiös.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-09 19:26



Bookmark and Share


  Briza media
Välskrivet och ett intressant ämne. (Har möjligen vetat men glömt att Gud är ett eget personligt promomen.. tack för påminnelsen!).
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP