Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRILUFTSMÅLERI

Jag gör en målning här på gipsvit grund
med spännramsmåtten fyrti gånger åtti.
Jag målar "Juni" grön med mycket blått i
som havet, himlen och den sköna lund.

Där hav och himmel möts trots jordens rund,
bemålar jag i mitten horisonten.
Bak grenarna av gran och fur i fronten
möts elementen över junis sund.

En kyss är junis eviga sekund,
en oljemålning mitt i sommarnatten,
då mörkret fråntagits sin blinda blund
och ljuset stannat över vita vatten.

















Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-16 20:30



Bookmark and Share


  Briza media
Stämningsfullt, sista strofen är väldigt vacker.
2020-06-17

    Lena Staaf VIP
Fin dikt som börjar i det hantverksmässiga målande och glider över i en bild fylld av känsla och närvaro.
2020-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP