Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv på scen

Ljuden som hörer livet till
Drunknar bort i fjärran
Medan isande ljusspel
rusar genom den svartbrunna natten
där döden öppnar sitt bröst
inför evigheten
knästående inför himlavalvet
får jag uppleva
hur mitt livs historia återföds
i det oändliga
medelst olidlig smärta
och trampas igång
medelst flytande ögonblick
som slutligen blir den plasma
som verkligheter blir till utav

Du nådde inte fram
trots att du gallskrek
för det system som bär upp rampen
är baserade på någon som kan
Man behöver inte bekymra sig om någon
Man kan när som helst hoppa in och ut ur scen
Det har jag redan kommit underfund med
dock är jag orolig för att
min vetgirighet kommer att ligga mig i fatet
för Den Oändlige kan när som helst stänga systemet
Men just nu är det ingen risk
ty vindarna
som styrsystemet främjar
faller ut innanför slätternas förmiddag




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 141 gånger
Publicerad 2020-06-13 06:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson