Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRIVA DIKTER OM GUD

Jag skriver dikter om Gud.
Det är dumt.
Inte ens jag själv förstår vad jag menar.
Jag skriver dikter,
när jag inte förstår vad jag menar.
Gud går inte att förstå
men går att skriva dikter om.

Gud är ett fult ord på svenska,
används också såsom sådant ibland.
Gud är sötare på tyska.
Gud heter inte Gud,
är inget egennamn,
mera ett samlingsnamn
för allt som saknar beteckning.

Jag skriver dikter om Gud.
Det är dumt.
Jag är ganska dum
och när jag inte förstår vad jag menar,
skriver jag dikter.
Gud är inte dum
och kanske förstår vad jag menar.





Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-13 13:27



Bookmark and Share


  Briza media
Tror inte du är dum , ens på ett retoriskt plan. Snarare modig i så fall :)
Tror nog vi är många som skriver om det vi inte förstår, men hoppas förstå
sig på. Med tanke på att många svenskar finner Gud i naturen är det nog många som omedvetet skriver om någon sorts Gud.
Intressant text, fyndigt skrivet.
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP