Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte utan er

Här ligger jag och blickar ut över en rostladas
sammetsskinn. Det är snart midsommar!
Jag ville säga att jag gör vad jag kan denna kompakta tid.
Jag vittrar minnen som en hund och ber de resa sig, ställa sig upp på egna ben. Gå.
Säger till rösterna att skrika högre i sina megafoner. Hamrar mittpunkter in i landskapet mitt. Blundar. Min hud vacklar. Jag känner er komma närmare och säkras. Men sen vaknar jag tom! Sen vaknar jag tom.

Snälla, kan någon lossa mig från det genomskinliga?
När himlen spricker skiftar den ton. I så väldigt många oktaver.
Jag springer. Fortare. Förloras. Viskar ur mig och väser.
Får jag dö?

Aldrig utan er.




Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-14 05:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Suggestivt letar sig din text in i inre rum som minnenas bortsprungna, vittrande hund. En stark text!
2020-06-14

  Mats Edin VIP
Starka å fina strofer
2020-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP