Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är den som ... #1 – Ångest

Du är den som vaknar mitt i natten med bultande hjärta,
genomdränkt av svett, håret klistrat mot pannan, andfådd.
Du sitter på sängkanten en stund med händerna i knät, känner en droppe kall svett rinna längs med ryggraden.
När den når lakanet reser du dig upp, går till toaletten i mörkret,
kissar utan att tända lampan, spolar, tvättar händerna utan att se upp,
torkar dem, går tillbaka till sovrummet,
lägger dig i sängen på fuktiga lakan.
Som en stjärna med varje lem utsträckt, inget täcke, inget skydd.
Du är den som andas så en stund, tills en cykel övergår i nästa och sömnen rullar in.




Fri vers (Fri form) av Convallium
Läst 275 gånger
Publicerad 2020-06-14 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Convallium
Convallium