Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt-text #12: Religion

’Cause you’re my religion, you’re how I’m living
When all my friends say I should take some space
Well I can’t envision that for a minute
When I’m down on my knees, you’re how I pray

Hallelujah, I need your love
Hallelujah, I need your love


– Religion, Lana Del Rey


På knä framför dig är jag en troende. Hela din manlighet i mina händer; jag vårdar den ömt, kysser den större,

sväljer den hel.

Ber om mer.

Ber om förlåtelse för min iver, lovar bot och bättring, svär att vid din sida finns ingen annan.

Du är ansiktet bland molnen, handen genom vinden, tungan mellan mina ben.

Jag är en liten extremistflicka, en scharlakansnunna, en illmarigt leende lärjunge. Som dyrkerska är jag i dina ögon högst felbar, anpassningsbar, knullbar. Med rygg av stearin böjer du mig som du vill,

bränner mig när du vill.

Och mina ögon tindrar genom lågorna.




Fri vers (Fri form) av Convallium
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-16 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Convallium
Convallium