Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIDSOMMARKARANTÄN

Midsommarkarantän, allen,
jag på balkongen, leende,
betraktar fågeln på sin gren
med sitt naturbeteende

så långt från skrål och skrik och skrän
och dumma nubbesången.
Jag fäktar hellre flyn och fän
en stund här på balkongen!

För här i junis ljusa natt
jag slipper sura sillen
och pladderpratet, plumpt och platt
från flaskans yra snillen.

Så fridfullt höra vindens sus
och fågelns glada visa
och utan onaturligt rus
naturens skönhet prisa.

Jag sitter därför här en stund
allena på balkongen
och tänker tyst på alltings grund
och hör på fågelsången.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-19 20:03



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
En vacker apologi. Konsten att se det sköna i det skrämmande och tråkiga. Fågelns sång kontrasteras mot nubbesången. Det gillar jag. Naturens eget rus framför det kemiskt konstgjorda. Väl valda ord som en sång till sångfågeln, en sång som inte skrämmer bort den. Sjunger med i dess eget naturbeteende. Det här är en vacker dikt!
2020-06-20

  Briza media
Fyndiga rim.
2020-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP