Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄLDREVÅRD

I dessa tider längtar man
som minst till äldrevården.
I stället nästan trängtar man
direkt till kyrkogården.
För endast mäkta troende
på omsorgsapparaten
vill bo på äldreboende
bestämd av byråkraten.

Jag saknar väl egentligen
en vård av professionen,
ett boende, väsentligen
anpassad till personen,
en omsorg som tar hänsyn till
vad gamla mänskor kan och vill
och undviker rutiner
som gör dem till maskiner.

Låt ensamma och gamlingar
få vara individer
och inte bli församlingar
av dumma invalider!
Se till att äldrevården blir
ett tryggt och trevligt elixir
på dagen som på natten!
För dyrt? Höj hellre skatten!












Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-21 15:18



Bookmark and Share


  Briza media
Bra budskap och härliga rim. Kan bara instämma, även om ryktet ibland är sämre än verkligheten, så finns övrigt att önska på många håll.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP