Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ROSENBAD

Just nu är paradiset här på jorden
min trädgårds rosenbad och rosenregn!
En Edens lustgård under Herrens hägn
kan närmast liknas vid de ljuva orden.

Ett hav av rosor i en värld av grönska,
från gulvitt, rosablekt till aprikos,
ett blodrött bad att stilla stanna hos
och inte kunna äga mer att önska.

Men jordens paradis har egenheten
att hastigt vissna ner och svinna bort,
som livet självt, så vackert, flyktigt, kort.

Förhoppningsvis uppfyller rosens doft
mitt nästa trädgårdsland i evigheten,
som inte bunden är i jordiskt stoft.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-23 17:27



Bookmark and Share


  Syrran77
Snyggt utförda vändningar i tredje och fjärde strofen ger känslan till en utsökt sonett.
2020-06-24

  Briza media
Gillar särskilt tredje stofen, mycket vackert. Ja blomman är en så fin metafor för livet.
2020-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP