Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yttrandefriheten är död i vårt rike

I Sverige propagerar man för
frasen Allas Lika Värde
men man måste tycka som man "bör"
annars är det fara och färde
om du inte är politiskt korrekt
och inte har "rätt" värdegrund
kan du bli kickad från jobb vänner och släkt
och bli sparkad på som en hund
då är man inget värd
i den svenska åsiktsdiktaturen
vare sig man är ett helgon eller lärd
finner man sig utfryst eller i buren
yttrandefriheten är död i vårt rike
obekväma sanningar göms bakom ridå
tycker man "fel" riskerar man slängas i ett dike
om man inte hellre fegt tassar på tå
Sverige börjar bli ett mycket farligt land
ett angiverisamhälle med åsiktspoliser
där somligt ej ens får kritiseras lite grand
vare sig i media bland folk eller på poeter.




Bunden vers (Rim) av Thylacine
Läst 318 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-24 15:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med.
2021-02-19

  mare VIP
Du förmedlar
sanningens budskap
självklart att det stör
alla pk-följare
att vara ärlig
avslöja lögnerna
är inte uppskattat
vi ser vad som sker
i landet Sverige
spåren går inte
längre att gömma
tack för ditt mod!
2020-06-29

  angela Täubert fd Jansson VIP
Du har så rätt i det du skriver.
Men jag ser att de flesta väljer att blunda. Snart kommer det att ske som inte borde ha varit möjligt. Tack för din ögonöppnare!
2020-06-29

  Onomatoprofet VIP
Ni sverjevänner har ockuperat poeter med er propaganda men fortsätter gnälla och gnälla om yttrandefrihet . Hur orkar ni?
2020-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Det är fel att vissa grupper ska vara höjda över all kritik.
2020-06-24

  Staffan Nilsson

Sverige har bra lagstiftning som rör yttrande- och tryckfrihet. Bara extrema liberaler menar att vi ska ha rätt att säga och skriva vad som helst, hur som helst till/om vem som helst.

2020-06-24

    lydriket
Sant om ett land i förfall med en desperat och bedräglig regim som jagar svenskar med avvikande åsikter.

Om någon berättar för mig att vi har yttrandefrihet i Sverige så kan jag berätta för vederbörande person vad den sannolikt röstar på och var den inte bor.
2020-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Och om jag kommer in bland er är det jag som är offret.
2020-06-24

  Koloristen
Censuren sprider sig. Tankekontrollen likaså. Avskyvärt!
2020-06-24

  Ulf Carlsson VIP
Rimmad vers passar bra till indignationsdikter och ideologiska budskap, eftersom innehållet "fastnar" bättre. Å andra sidan riskerar rimmen att
förenkla budskapet till alltför generella överdrifter, som i denna svepande utsaga om "Sverige", där jag inte alls känner igen mig som gammal svensk.
2020-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Thylacine
Thylacine