Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I blom


Så skönt det ska bli

att en dag

eller natt

få vissna ned 

bli ett med jorden


Ingen mer skuld

ingen mer skam

att drunkna i

eller försöka

skyla över


Ingen mer jakt

på ting eller tid

att försöka få ihop

livet som skrev

sig självt ändå

utan mig


Det var bara

att hänga med

så gott jag kunde

vad hade jag för val

annat än att säga ja


Ja till livet

ja till kärleken

ja till allt

också till döden

som ska sluta cirkeln


Som jag ser

i formen av en åtta

allt är i evighet

livet, döden

och min kärlek


Till alla som jag älskat

också mig

även om den sista

var den som var svårast

att älska och hålla av


Jag tog mig ända hit

och jag ska blomma

ännu en tid

innan jorden

sluter mig i sin famn























Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-27 15:35



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Ett vemod och en sorg ligger i dina ord som är skrivna så vackert om livets tidevarv...
2020-08-27

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fin dikt om livet och till dess slut.
2020-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP