Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om könstillhörighet !


Det pågår!

Det pågår!
Könskultur!
Benämningarna swishar för vinden...
Och någon fångar en tillhörighet, som om det vore ett blad som föll till marken,just där denna person stod och i bladets flykt ifrån sitt träd, fångade denna NÅGON det.
Det skulle vara ofattbart att detta skulle hända, men ändock...
Chansen en på miljonen, att vara på rätt plats, vid rätt tid, fånga bladet och dessutom stolt gå därifrån med bladet, sin trofe`, i sin hand...
Ja, chansen finns ändå där!
Chansen att ett ägg blir befruktat är minimal...
Ändå sker det dagligen...
Fast hos olika individer.
Som i sin tur varit ägg.
De blad som föll. men aldrig hamnade på marken.
Utan fångades av en spermie någonstans.
På rätt tid, och på rätt plats!
Och sedan blev denna spermie+ ägg, med könskromosom, utåt sett en han eller Hon, när vi föds, är vi inga Hen!
Men när tiden går, kan vi komma att Bli!
ELLER; En man i klänning, som definieras som transa, fastän detta egentligen hade kunnat ses som ett normalt beteende hos en man. ELLER; En kvinna i Killkläder/manskläder, som kunnat ses som ett normalt beteende hos en kvinna!
Gränserna för vad som är tillåtet flyttas, och det tycker jag är bra!
Kanske ska vi inte skaffa nya könsdefinitioner, utan BARA TILLÅTA.
Tillåta, att könsbenämningen är fast; Men handlingarna hos varje könstillhörande individ, är olika!? Såklart, den yttersta gränsen...
Vad som tillhör en man och en kvinna, och detta definieras som kön...
Tex. En kvinna som vill ha snopp, måste gå att betraktas som man!
Och tvärsom!
Men alla övriga handlingar som vi definierar som manliga och kvinnliga...?
Måste de definieras som annat än vad födslorätten givit oss...?
Ett kön!




Bunden vers av Mim
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-27 03:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim