Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ordnycklar

 

 

 

trär vandringar på målade strån

ögonvandringar

 

ej bryter min hand stjälken

 

bladen är

smaragdhjärtan

 

 

 

 

skräddare sömmar täcke

nålen sol

strålar

 

tråden skimrande

 

ej sker skada

endast

visshet

 

andas

 

vatten

 

 

andas

 

vagga mig i mitt slutna skal

 

pilgrim

 

må pärlan skimra i nattvärn

 

ut tryck

dem

vi

 

vad är dessa tryck

 

dem

 

dem är ej dem

 

vi är

oss

 

i allt detta oss

oss kan minnas

 

vi kan minnas

 

de glömda stigarna

 

så gömmer jag mitt ansikte i

händer fyllda med böner

 

linjerna mjukt inristade med silvernål

en kvinnas väg

 

suddas

ut

 

sjunker

når grunden

 

korallreven baddar mina regnbågsdrömmar

 

 

ordnycklar låser upp

kedjor ärgade

 

rost

 

bojor skavande runt leder gräver in gräver runt

vallgravar

 

bojor skavande

fyllda med vandring

 

ordnycklar vrids om med sols

skriet

tyst

 

nej

 

vrider med sols

 

jag bliver kvar

hörnets gömda hand

vaggar rede vill mig väl

 

vet du inte att jag här bliver för att skydda dig

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 151 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-29 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser