Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamma vargen

Det är kallt i natt
månen lyser isigt skarpt
dimmorna slöjar sig över skogen
skuggorna faller svarta

Min väg är lång och hård
vart är jag egentligen på väg
mitt hem är överallt och ingenstans
där det finns vatten kan jag stanna

Jag är avskydd, jag är hatad
ingen vill ha mig i sin närhet
De djur jag tar tar jag av hunger
men människorna räds jag

Men jag går här fortsatt på min väg
försöker hålla mig utom synhåll
För jag är räddare än er
och mina tassar är frusna och kalla




Fri vers av ospray
Läst 443 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2004-10-21 13:53



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
skrivet om min älskade gråe vän...tack!
2004-10-22

  Elin Isabell
Som den vargvän jag är berörs jag av den här dikten...som dessutom är skriven på ett ödmjukt sätt som tilltalar mig :)

2004-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ospray
ospray