Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Målarbruden

buketten av färgkluttar skrap och inget
i små händer som växt ut under natten
små starka envisa
hon blundar och målar inombords
målar en plats för
vita kanin med sina skinande tassar
smarta bruden på Fejjan
kloka mamman
bittra makan
glada makan
allt skummar men är ändå stilla
ett hållet andetag kring lusten
nu kan jag sluta tigga om någons gillande
Riddarsporrar och Humleblomst vissnar även denna sommar
jag älskar min lågmälda bukett av Beckers normalfärg




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-30 12:13



Bookmark and Share


  i af apa
Snyggt i text och bild!
2020-07-06

    Lena Söderkvist VIP
Litet så där känner jag med. Jag vill skapa efter eget gottfinnande. Det är nog därför som jag inte är särskilt bra på alla stränga diktformer. Urymmet kräver sitt, orden är, precis som ibland musiken, min "målarfärg".
2020-07-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om skaparglädje!
2020-07-01

  Respons VIP
En hyllning till glädjen att få uttrycka sig så som man vill!
2020-06-30

    Lena Staaf VIP
Härligt fantasifylld dikt där målandet inom- och utombords rymmer en stor del av livet, det goda likväl som det bittra.
2020-06-30

  Kajan VIP
Fantasi full av fantastiskt fantasteri. Skönt att du skriver, det är fritt på nåt vis.
2020-06-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat och målat!
2020-06-30

  Nanna X
Härlig bukett. Gillar slutraden, paletter är ju också buketter.
2020-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP