Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GAMMAL KUNSKAP ROSTAR

Inga killar eller tjejer
känner Erik Gustaf Geijer,
eller diktaren Tegnér,
om man dem om dessa ber.

Lyssnar man på vad dom säger,
kan dom andra grymma grejer,
som vi gubbar inte vet
i vår gråa grabbighet.

I en tid där allt är nytt
finns ej plats för det som flytt.
För Tegnér man skyndsamt väjer
som för Erik Gustaf Geijer.







Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-30 12:33



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fin dikt i bunden form med schwung och pregnans. Och humor fattas inte heller.
Bara man inte får för sig att riva statyerna över nämnda herrar så får man väl vara tacksam i alla fall.
2020-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP