Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lutar blick


månblad

 

 

lutar blicken till körsbärsträdet

ser hur bär mognar

ser fjärilar dansa

en trollslända landar med regnbågsvingar

skimra

skimra

vackerhet

 

körsbärsträdet visar mig varje kärnas vandring

 

hur träd blir

 

hur

vi

blir

 

fågelvinge smeker min trötta syn

 

gråt ej

allt vaknar när mognaden nås

 

tvångströjor

skaver

 

burar

låser

 

väg

 

 

och jag lyfter blicken

ser näckrosor sväva

 

klave

krona

 

bladen bär skiften av rött av vitt

stjälkarna svävar böljar

 

 

jag inser

det märgen är det hjärtat är det roten är

 

 

stammen omfamnar mina ögon

livsbark till vandring

 

 

jag avkläder min syn

 

 

månblad upplyser natten

regn vackra

regn

 

hälls ur kupade blad bärs av månvandrerskor

 

varsamt väcks gryningsblomman

vingar vida skänker doft

 

till




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 153 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-30 12:39



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Naturen i varsam mognad. "Lutar blicken" känns som stilla betraktelse från sidan in mot trädets kärna. Blicken omsluter, och omsluts i sin tur av stam och rotsystem. Synen sköljs bort av månvandrerskornas kupade bladhängen
med hjälp av regnet. Jättefin.

2020-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser