Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter inspiration av Viktor Rydbergs "Tomten"


Midsommarnatt

Midsommarnattens luft är frisk
ängarna daggvåta sover
sjön ligger blank under skogens skift
en andäktig stillhet råder.

Månen ger av sitt silversken
upp i storfuran duvorna ruva
nästet vilar på glittrande gren
långt bortom väg och stuga.

Katten smyger sin vandringsled
stannar när någonting höres
finner sin skatt in vid huggen ved
i triumf bytet hemföres.

Natten är över och dagen gryr
fågelsång smäktande låter
ljuder så klar över sjö och myr
dagklockans ton klingar åter.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 135 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-04 19:28



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Du är en mästare på att beskriva nyanser, fin rytm i dikten :-)
2020-10-28

  Lottie Ålhed VIP
Vältrimmat och vackert.
2020-07-09

  angela Täubert fd Jansson VIP
Berörande verklighet, ger längtan.
2020-07-09

  Niliboy
Va fint å nog smakar det lite Rydberg!
2020-07-08

  bibbi ahrnstedt
Så vackert beskrivet och berörande text. Bra rimmat!
2020-07-05

  Briza media
Bildrikt och fint rimmat!
2020-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm