Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter inspiration av en gammal psalm från 1400-talet.


Här en morgon brinner

Här en morgon brinner
den är skör och mild
säll den som den finner
långt från världen vild.

Mörkrets värld den rämnar
för den som ledsen är
prövolivet lämnar
den värld som skuggor bär.

Ljuv den klara källa
rik på blomsterprakt
löftets ord ska gälla
och allt blir vederlagt.

Du mitt hopp och framtid
skiner upp i skyn
nära i vår samtid
står lycka på menyn




Bunden vers av Roland Holm
Läst 21 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-19 18:51



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En väldigt vacker dikt.
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm