Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om ögonblick av absolut upplevelse


Där inte ens näckrosor bottnar




jag simmade ut i den svarta tjärnen, allt var tyst
sånär som på ljudet av mina små simtag i natten

-ingenting hände, allting var så obeskrivligt stilla



Vattnet silade mellan tårna, genom håret, det
svalkade rastlösheten i själen men eldade på
tagen att nå längre och längre ut i det okända



ringarna på ytan ekade tomt men sjunger ännu







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-04 23:40



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den svarta tjärnen tjusar och skrämmer
vad döljs i det svarta djupet
sugs jag ner utan återvändo?
eller njuter av det svala vattnet
som lindar sig runt min kropp,
förförs av dansande älvor
medan dimslöjor smeker min kind.

2020-07-05

  lodjuret/seglare VIP
Svävar i viss ovisshet mellan att vanligt simmande i verkligt vatten i bassäng, skulle kunna slå rent mental (inbillad) simmande och säkert visst flytande ibland. Det är ju skillnad på verkliga besök i mera verkligheten, och de besök där som en hjärna drömmer om, om dagen eller om natten.
2020-07-05

  Hopplös själ
Gillar elementens i mina ögon fundamentala stillhet.
För mig blir hela texten en metafor för döden och resan dit!
Jag finner en viss ro i dina ord.
Tack!
2020-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP