Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Resa/ saga ur liv

 

 

Hon borde talat sagor, tvinnat dem mellan magra fingrar.

Hon skulle haft dem tecknade i färger, med skratt och gråt i meningarna.

Istället höll hon sin tystnad. 

Lät hjärtat slå sina slag, andetagen jämkas vid 

 

Hon tänkte allt som ett stilla färd över vatten.

Lät ihågkomsterna ankra i det tysta, log med ögonen.

 

Ibland har orden sitt hölster, snabba och oigentagbara.

Smärtande och taggiga i kanten.

Hon tänkte sig sagorna som ett ljus, i ett steg eller i afton sprungen.

Kanske som en båt i kvällningen, varsam töjd.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-05 00:29



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Din dikt har stigit in i mitt kyffe och lyser över mattan i mitt vardagsrum - TACK!
2020-07-17

  Lena Själsöga Keijser
hon, kan vara så mycket
ger mig upplevelsen av den vackra visdomstystnaden
2020-07-12

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så vackert. Magi i raderna. Bokmärker.
2020-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP