Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Donald Trump i TV:n


Slemsvampen

Pysarum polysephalum
saknar ögon öron mun
hjärta hjärna
inget nervsystem.

Pysarum polysephalum
är inget djur och
ingen växt men räknas
som världens smartaste
slem.

Fransk vetenskap
har kommit fram till
att slemsvampen beter
sig olika beroende
varifrån den kommer.

Provet visade att
den japanska var
snabbast
den australienska var
långsam och precis
den amerikanska var
glupsk.

Provet innehöll
havreflingor.
Den amerikanska
slemsvampen gillade
inte ekologiska utan
föredrog ett välkänt
amerikanskt märke.

Pysarum polysephalum
Presidenten.





Fri vers av Unto S
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-09 11:01



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
ja, jag såg vetenskapens värld om slemsvampen, nu avser den att placeras i rymden.
den är mer fascinerad av fukt om den, med tanke på glaciären i Peru, får jorden att smälta.

2020-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S