Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal mellan två åsnor

- Det dåraktigaste jag har hört
är att några inbilska individer tror
att de äger jorden, marken
och dess rikedomar.

- Så fånigt, så dumt, hur kan det komma sig?

- De äger papper med stämplar på och där står deras namn.

- Ha, de borde straffas. Jorden är sin egen, det borde de veta.
Vi får vara glada så länge hon låter oss hålla till här.

- Ja, för egentligen äger hon oss. Hon föder oss och göder oss, sedan tillfaller vi henne.

- Kan ingen tala om det för dom?

- Jo, men de håller för öronen, de blundar och skövlar.
De har tagit sig rätten att leka Gud.




Övriga genrer av lydia
Läst 354 gånger
Publicerad 2006-07-11 21:59



Bookmark and Share


  stella
Åsnor är kloka! Skön text!
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

lydia