Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÅ HAN BRINNA

Mamma, med min nya halvbror i barnvagn, och jag var på väg hem på Norra Promenaden. Vi mötte en kvinna med barnvagn. I vagnen låg en flicka i samma ålder som min halvbror. Kvinnan och mamma börjar skrika på varandra.

Jag ställde mig och iakttog dem. Förstod inte varför de var arga på varandra. Mamma slet tag i min arm och drog mig springande iväg till huset där vi bodde. Jag förstod ingenting. Varför var mamma så arg?

Många år senare, när jag var vuxen fick jag veta att styvfar fått barn med en annan kvinna, utom äktenskapet. Mamma och kvinnan fick barn samtidigt. Det var ett oerhört svek. Hennes ilska, som jag undrat över fick sin förklaring. Men mamma visste inte allt. Och hon dog innan hela sanningen kom fram.

Vid min styvfars död många år senare, framkom att han hade ytterligare barn utom äktenskapet, en flicka och en pojke. Under mammas och hans äktenskap fick han alltså tre barn med olika kvinnor. Och inget av dessa hade han någon kontakt med under sin livstid. 

Min styvfar var en man utan samvete som bedrog och slog, begick sexuella övergrepp. Jag döpte honom till Våldets Härskare. Må han brinna!

 

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-07-14 19:13



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Må han brinna i en särskild ugn. en trång med speglar. Helvete vad hemskt. bra skrivet. får mig att otäckt minnas hur väl iakttagelseförmåga och känslighet sitter under luggen på en liten flicka...
2020-07-25

  Anya VIP
Oj vilken stark text. Vad ska man säga? Livet är sannerligen inte rättvist och vilka vi möter på vår livsvandring är många gånger orättvist.
Känner avsmak över denne man du beskriver.
2020-07-18

  bibbi ahrnstedt
Vilken härskare utan samvete och han kunde inte ta sitt ansvar
2020-07-17

  Marita Ohlquist VIP
Ryser när jag läser om hans otrohet, ilska och sexuella övergrepp.
Våldets Härskare, ingen tvekan nom det.
2020-07-15

  Öknens Ros VIP
Att både ha kakan och äta av den tycks vara vanligare än man tror. Ett svek som svider ända in i själen.
2020-07-15

  Cikoria Blå VIP
Den rubriken kan man verkligen förstå.
Kan inte låta bli att tänka på barnen.
Hur gick det för dem?

2020-07-14

  Blomma-Stjärna VIP
Hua -

Berättelsen slår hårt. går rakt in!

Titeln säger mycket!

Bra berättat om
en styvfar som bedrog och slog
och begick sexuella övergrepp!



2020-07-14

  Niliboy
Ja, må han brinna, en riktig vad man kallar en skitstövel. Bra berättat!
huga ligen, men gott att det inte gjordes abort!
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP