Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monoliter


Vi såg fjällen passera framför ögonen
och medan vi färdades stelnade fäderna
Fast de vandrade mitt ibland oss
försjönk de omärkligt i tystnad

De förstenade måste nu bäras


Söner och döttrar sätter stenstoderna
en bit från lägereldarna
för att skydda dem från att spricka av hettan
som strålar ur historierna som berättas
i den inre cirkeln

En dag kommer sönerna och döttrarna att tröttna
på att bära deras tyngd vid varje uppbrott
De kommer att lämnas kvar
fortfarande vördnadsbjudande
tigande i sin ring

De ännu böjliga drar vidare


Ibland, när vi behöver någon som lyssnar
återvänder vi till våra monolitiska fäder
låter försiktigt en ny berättelse från världen
värma deras spröda öron




Fri vers av -----
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-15 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-----
-----