Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnatt

Nattfjärilsvingar på silvergren
skimrar som sammet i månens sken
— stillhet i djupa skogar.

Mantelns skugga vid insjöns strand
tecknar på vattnet en glittrande rand
— eldflugor dansar i natt.

Pärlemodagg i spindelflor
smyckar varsamt liten och stor
— mjuka grönmossebolster.

Storfuran står som landgiven fyr
starrgräs och pors på ångande myr
— ljuslandets tid är åter.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 97 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-18 09:44



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
en underbar text med en sådan närvaro, gillar "Pärlemodagg i spindelflor"
2020-07-19

  bibbi ahrnstedt
en underbar text med en sådan närvaro, gillar "Pärlemodagg i spindelflor"
2020-07-19

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fint diktat!
2020-07-18

  Elinor Sörensson VIP
Vackert ljudande poetiska
naturbilder
2020-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm