Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ängsvida

 

 

 

 

skuggviskare

stannar vid stranden

den blå

 

där stenar samlas viskande

 

till

 

till

 

 

huden en spänd

cirkeln håller

tima

 

trumman vaknar i handen av

ett hjärtas fingrar

 

vaknar

 

 

pulsen en fjäril

 

 

 

nattfloden stiger

mild

mildhet

 

vakar vid drömmars virvlar

 

 

hon lindar in sig själv

i sjalar av sina armars tröst

 

 

 

 

en fjäril landar

mjukt rör fjärilen vid min vänstra tinning

kupar vingen runt pannan

lindrar sårens

stegrande sken

 

 

konfetti

riskorn

bröllop

 

vad är detta allts bröllop

 

 

det regnar små vikta ark

sönderrivna av mig

allt detta

skrivna

 

en slända viker origami

en bokstav i varje

 

åkervinda följer skeende

 

fjäril sveper med vänster vinge

lugnet är

 

kommet

 

det vingen bar med

 

tas om hand av

barmhärtighetensäng

 

 

renas

in i blom

till

 

hågkomstens källa




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-18 11:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med öppna sinnen blir din dikt en slags rening av det som smärtar. Dina ord är som regnets livgivande ochmjuka droppar.
2020-07-19

  BenGust VIP
ängsvida
eminent öppnande titel

som om allt, även det svåra,
och också på längre-än-långt
minnesavstånd kan ses
i ett klarare (renare) ljus.
2020-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser