Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet och kärleken





Det brann en eld
flammande röd
kommen av en gnista
från kärlekens glöd

gemenskapens eld
brann tydligt och klart
spred ljus och värme
livet var underbart

lågan började flämta
till sist fanns inget kvar
bara sot och aska
av det som en gång var

började leta i högen
hoppades ändå
att hitta något
att bygga vidare på

längst ner i bottnen
fanns en gnista vid liv
höll den försiktigt
började bygga ett nytt liv

tungt och besvärligt
på gränsen av min förmåga
men nu brinner den igen
kärlekens röda låga




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2020-07-20 11:08



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Underbart skaldat!
2020-08-01

  Stanley Rydell
Skrivet i kärlekens röda eldskrift! Starkt!
2020-07-27

  Eva Helene VIP
Så fint och hoppfullt du skriver och den bundna formen blir ett plus här.
2020-07-23

  Salvation Pepper
Tillsammans igen, genom själen.
Du förlorade aldrig.
2020-07-22

  Kajan VIP
Upplever dikten som en cirkelform; där den gamla tog slut, börjar en ny. Mycket liv anas mellan raderna.
2020-07-22

  bibbi ahrnstedt
Fint skrivet och bra rim om kärleken och konsten att hålla den levande
2020-07-21

  Margit Grell
Fint om att söka den ursprungliga gnistan, för den måste ha funnits.
2020-07-20

  Solweig Jansson VIP
Bra rim och rytmik om det svåra - att hålla kärleken levande. Det kräver målmedvetet arbete !
2020-07-20

  Kungskobran VIP
Så är det, kärleken är evig men föremålen kan variera.
2020-07-20

  BenGust VIP
En bedrift för kärleken är ett gäckande ting.
2020-07-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina rim i din tänkvärda dikt, om kärlekens uppståndelse efter en djup kris. Kärlek kan vara slitstarkare än man tror.
2020-07-20

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om att inte ge upp utan kämpa så länge det finns minsta gnista kvar. Snyggt rimmad text.
2020-07-20

  Niliboy
Mycket fint berättT om att på nytt finNa
Gnistan å den glödande kärlekselden att åter flamma. Nej man får inte ge upp man måste göda elden å hålla lågan levande!
2020-07-20

  Blomma-Stjärna VIP
Du är enastående som poet och vis kvinna - bättre att kämpa för den minsta gnista och få den till att låga - än att i bitterhet och ursinne trampa ner den helt!!!
2020-07-20

  M.Eta
Att hålla kärlek vid liv tar på krafterna men kan vara värt att kämpa även om glöden inte är lika intensiv med åren! Fin text!
2020-07-20

  Olof Lagerhorn VIP
Innerligt och fint gestaltat
om kärlekens kraft.
2020-07-20

  överlevaren VIP
Bra ordat om att hålla kärleken vid liv.
2020-07-20

  Maria Sundelin VIP
Fint om att inte ge upp även när det känna tungt
Kramar
2020-07-20

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ömsint och fint diktat om kärleken!
2020-07-20

  Respons VIP
Hoppfull insikt och tuktad struktur i skrivandet.
2020-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP