Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till Toni Morrison

mer än en lätt flamberad text
eldfängd point of view

en röst som överlevt och svarat med ett ljus inifrån
som bara lät sig vässas av rasism och orättvisor

en röst som inte identifierat sig med någon annans bild
en som sagt det här är jag och jag ser dig som jag vill

stå på berget och ta blixten i bröstet
släppa ut den som en berättelse

en blick som övat sig noggrannhet,uthållighet och inlevelse
lärt sig att öppna och ta in utan att brinna upp

vilka är det som sammanfattar historien och nuet
den egna erfarenheten och andras i porträtt av bokstäver

sådana som du som äger kraften
dyrbarast starkast farligast
elden som väcker eld i andra
livselden
viljan att stå upp och vara en som inte vill vara som någon annan än sig själv
önska blå ögon eller bruna
















Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-07-24 08:06



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Håller med dig. Hon var verkligen en berättare av rang, både sofistikerad och tillgänglig i sin konst. Tycker att du visar en värdig uppskattning av denna begåvade författare.
2020-07-30

  Anya VIP
Jag såg dokumentären. Mycket bra. Har bara läst Älskade. Blev sugen på De blåaste ögonen.
Fin hyllning du författat.
2020-07-28

  Kajan VIP
Inspirerar hon till en dikt som denna, så ska jag definitivt läsa något av henne.
2020-07-25

  petter rost
Magda, översätt/tolka den här juvelen och skicka den till Tony – vilken betygelse!
2020-07-24

    Lena Staaf VIP
Fin text med härligt bildspråk "ta blixten i bröstet" om fantastiska Toni Morrison. Läste nyligen hennes "Älskade", en stor läsupplevelse.
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP