Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De berg som avses är Kilsbergen belägna mellan närke och värmland, det är mycket vackert där.


De blå bergen

Jag vill upp till de blånande bergen
där himlen går skimrande blid
på flykt från jagande skuggor
vill jag där i min dröm finna frid.

Bland skyar där kungsörnen svävar
vill jag äga dess flykt för en dag
och skåda på sjöar och skogar
från de upphöjdas dolda behag.

Från gläntor i skogen syns fästen
där bortgångna släkten har bott
min undran går till den tiden
till drömmar och kval som där grott.

När drömmarnas eld så har falnat
och dagakarl åter jag är
förnimmer jag ändå det skimmer
som de blå bergens andedräkt bär.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 87 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-24 12:20



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Ett sådant väl diktar rim, man vill följa med kungsörnen på dess flykt
2020-07-24

  Ulf Carlsson VIP
Klassisk naturreflektion i logisk form och med rena rim. Anapester och jamber skapar höjd och lätthet i rytmen.
Skönt att läsa dikter som är allmänmänskligt lättförståeliga och språkligt varsamma!
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm