Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tabErnakel/porträtt

 

 

 

Det var länge sedan jag badade naken, sa du.

Själv satt jag rodnande

i nattsärken på gammelstenen dit jag smög när jag trodde du somnat 

 

Där bar jag orden som en sjö i hjärtat, som en otyglad segelbåt

över spegelblank sjö, stillnad vid orden dina.

 

Du, jag ska vada vikar vid ditt, måla solnedgångar

av rodnaden över kind,

Och jag ska vara din nakna afrodite i tanken,

Min bländande vita hy ska genera småmolnen över himlen

Och jag ska älska dig alltid,  precis som förut.

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-29 21:59



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Ojojoj, vilken dikt. Mäktig och berörande. Återhållsam och begärande på samma gång. En lek, känslor och sinnen. ”Gammelstenen och nattsärken, smygandet och den starka kärlekens viljor. Jag blir alldeles betagen i hela diktens känsla. Skriven med perfekta avstånd som sakta men med ett driv tar med sig läsaren till slutet.” Generade småmoln” borde få se mer sånt här .
2020-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP