Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konst när

KONST NÄR

konst
när
konstnär
när är man konst när
när man när sig på sin konst

förskräckligt många som livnär sig på något
som inte granskats
sedan många ansträngande varv
i misstagens torktumlare

alldeles för få som är konsten
kan nära sig på sin skapelse

är titeln konstnär i sig en paradoxal utopi
som om det inte vore meningen
att äga båda delarna

ekologisk konst är den konst
som kräver tid att odla fram
som masserats av ögat
färgat av sig i psyket

ingen maskinell industrikonst med manér
vars enda ambition
är att omvandla sig själv i pengar

för en redan hungrig plånbok
där nyfikenheten inför seendet
felat sitt syfte och förlorats




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2020-08-02 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP