Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djurfabriken

DJURFABRIKEN

solen kretsar inte runt jorden
lika lite som djuren
kring våra munnar

inte en sekunds eftertanke
ägnas det rutinmässiga mördandet
av allt tvivel
all etik
för att dräpa de bräkande lammen

en jäsning i en maskinell återvändsgränd
i sadisternas envisa pincettpillande

att låta djur växa som skog inomhus
att låta känslor tynas till tystnad
i väl ut(s)tänkta fabriker

kliniskt sterilt aluminium
vasst galler
pliktmässig kameraövervakning

skarpladdade klingor
dödsryckande nackar
oceaner av blod

truckar, boxar, pallar
koldioxidförgiftning
en vidsträckt kadaverindustri

utrensade kroppar
som utrensade trädgårdsland

allt utom guldet slängs
det förpackas flitigt
säljs som guldtackor

guldtackor av smör
vattenfall av mjölk
bärnstenar av kött

uppbända gälar som uppbända naglar
urvärpta hönor med upplogade inälvor

allt som kommer levande in till djurfabriken
stämplas snärtigt med dödens fingeravtryck

anonyma lastbilar med lufthål
fraktar från gårdar till djurfabriken

djuren får inte dö av syrebrist
de ska dö av bultpistol på plats

snart avklingar ropen på hjälp
morgondagens prislapp 39:90
täpps för deras stela munnar




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-03 07:41



Bookmark and Share


  Oändligt Spektra
Välkomponerad & saklig text, om alla slakterier var genomskinliga, alltså byggda i glas, så hade kanske det sovande folket vaknat.
2020-09-16

  Briza media
Applåd!!
2020-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP