Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
besvärjelse över en period av sjukdom


Fiollådan

Jag ska återfödas i en fiollåda

Sluta ljuga om hur tungt jag bar
om hur lätt jag såg vågorna bära iväg med min älskade

Sluta vara den som viker sidenblommor till din panna
håller dig hårt i en famn som rämnat
som blev en lämnad stabil plats
en köttrosa bunker
gammalt blod stelnat kring en bön om skydd

Kan en bli av med bunkern med bunkerjävelstämman
vapnen och granater i storlekar
vapnen och storlekarna vill inte längre

Vem kan omfamna en ung människas krossade dröm?
Vem är stolt över fulstyrkan att orka ringa akutpsyk vilken tid som helst på dygnet?
kan en lämnad bunker darra?

Jag ska läka mina skakande rynkiga skuldror
jag ska födas i en fiollåda




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-08-04 12:31



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tack för att du skriver, finner sådan plåga i din text, och ett märkligt mod.
2020-08-06

  Respons VIP
Starkt berörande text!
2020-08-05

  lodjuret/seglare VIP
Jag lovar härmed att försöka läsa din nästa text med mitt eget tålamod uttaget ur en väl dold säck, gjord av betraktelser då vid stranden till ett obändigt havs skrymmande vågor och deras svall mot okynniga klippor.
2020-08-05

  Nanna X
Om jag skulle återfödas skulle jag absolut välja en fiollåda för min entré. Jag har ju faktiskt spelat fiol sedan jag var åtta.
2020-08-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Stark och berörande dikt om barnets psykiska mående, som tär på insidans krafter.
2020-08-04

    Lena Staaf VIP
Glödande, explosiva ord om en sorg och förlust som knappt går att bära, ens i en fiollåda. Du skriver oerhört starkt!
2020-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP