Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där solen aldrig dalar


Där solen aldrig dalar
och porten öppen står
till himlavalvets salar
dit tanken gärna går.

Där vill jag ha mitt fäste
där själen har fått ro
som fågeln i sitt näste
i ett träd på fager mo.

Där harpor spelar toner
och trohemförda barn
ser upp till prydda troner
från guldförgyllda plan.

Där drömmen har sin låga
där vinden på sin flykt
ger kraft och ljuv förmåga
att vandra trofast tryggt.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-08-05 13:44



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Fin psalmton i dikten med alla tillbehör!
Stryk den obestämda artikeln "ett" i andra strofens sista vers, så blir rytmen genomgående perfekt!
"Trohemförda" är en nyskapelse på gränsen till obegriplighet.
2020-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm