Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hal hand

Många har haft nycklarna,
Som jag gömt så väl

Men planlösningen är svår där inne
Kartan har ingen funnit
Dörrarna är ännu stängda
Inkräktare
Är dom

På tåget passerar jag många stationer
Men Ingen som jag nånsin går av på

Vad är meningen
Släppa in
Drunkna i någons ögon
Stanna

Sluta fara
Fly
från kärlek

Cigaretter som tänds
En efter en
Hoppet fimpas varje gång
På den kalla asfalten

Hans hand i min påminner mig alltid
Att en dag han den kan släppa

Kanske min hand blir hal
Och det är jag som kommer släppa

Värmen

Det är ju så säkert att hålla din egen

Kanske hans hand bara är malplacerad?


/ M.G.




Fri vers (Fri form) av Minusgrader
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-07 00:26



Bookmark and Share


  danne //
Märkligt eller jo en märklig känsla som någon iakttaga ens egna liv..oftast är det inte så olikt andras öden.. så slog min tanke till av ord, för orden påverkar oss..
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Minusgrader
Minusgrader